Sport- en speelvelden

Koelende circulaire (kunst)grasvelden

De afgelopen jaren is wel gebleken hoezeer sport, als integraal onderdeel van een gezonde leefstijl, een positieve invloed heeft op ons leven in een wereld waar inmiddels 50% van de populatie in steden leeft. De toenemende populariteit van sport, in combinatie met de huidige stedelijke veranderingen, biedt nieuwe uitdagingen als het gaat om de aanleg van sportterreinen.

We ontwikkelen waterbergende sportvelden die nooit te heet worden en veilig zijn voor de speler

Grassportvelden dragen bij aan een beter milieu

Water en groen gecombineerd

Sporten op natuurlijk gras is geweldig: koel en gezond. Maar omwille van klimaatbestendige steden dienen grasvelden voor méér te worden ingezet dan alleen sport. Behalve als sportterrein worden ze steeds vaker gezien als multifunctioneel onderdeel van de groene infrastructuur, met belangrijke ecologische bijdrages aan de stad. Ze laten regenwater infiltreren in de grond en slaan het daar op, hebben een koelende werking en dragen daarmee bij aan het verminderen van het zogeheten 'Stedelijk Hitte Eiland'.

Natuurlijke en hybride grasvelden als klimaatbestendige oplossing

De capillair geïrrigeerde Permavoid sportfundering is een multifunctionele oplossing, welke essentiële ecosysteemdiensten levert voor de speler en stad, zoals het vasthouden van regenwater, capillair irrigeren van het veld en mogelijk maken van verdamping door planten. Vanzelfsprekend blijft de bespeelbaarheid en kwaliteit van de grasmat als ook de naleving van de regelgeving van sportorganisaties prioriteit. Het systeem biedt tal van belangrijke voordelen tijdens de constructie, het onderhoud en de ecologische voetafdruk van het veld. De (on)diepte van het systeem (toegepast hoog in de constructie), energie neutrale natuurlijke capillaire irrigatie, betrouwbare drainage van het veld bij regenbuien en circulair waterbeheer door hergebruik van regenwater voor irrigatie in een systeem van 100% gerecycled materiaal, zijn er slechts enkele van. Permavoid systemen voor sportvelden met natuurgras- en hybride velden: opvangen, opslaan, irrigeren en groeien.

Meer over sportvelden

Sporten op gezond, groen natuurgras

Hybride oplossing

Permavoid oplossingen voor sportterreinen met hybride gras werkt volgens hetzelfde principe: opvang, opslag, irrigatie en groei. We installeren deze toepassing voornamelijk in stadions, waar bijvoorbeeld een in- en uitschuifbaar voetbalveld geinstalleerd wordt met zowel natuur- als kunstgras. Deze velden hebben wij geïnstalleerd bij Bernabéu - Real Madrid, Etihad Stadium - Manchester City, Anfield - Liverpool F.C. en bij het Tottenham hotspur stadion. 

Internationale projecten door Permavoid 

Over sport- en speelvelden

Heb je een vraag? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen, zit jou vraag en/of antwoord er niet tussen. Neem dan vandaag nog contact op met ons support team. Je kunt ons bellen of contact opnemen via een contact formulier.

Waarom wordt er nog voor kunstgrasvelden gekozen als natuurgrasvelden het gezondst zijn?

De reden dat er veelal voor kunstgrasvelden wordt gekozen is het aantal speeluren dat deze kunnen bieden t.o.v. natuurgrasvelden. De grasplantjes van natuurgrasvelden hebben meer tijd nodig om te herstellen dan kunstgrasvezels. Daardoor kunnen ze dus minder intensief bespeeld worden.