Sport- en speelvelden

Koelende circulaire (kunst)grasvelden

De afgelopen jaren is wel gebleken hoezeer sport, als integraal onderdeel van een gezonde leefstijl, een positieve invloed heeft op ons leven in een wereld waar inmiddels 50% van de populatie in steden leeft. De toenemende populariteit van sport, in combinatie met de huidige stedelijke veranderingen, biedt nieuwe uitdagingen als het gaat om de aanleg van sportterreinen.

We ontwikkelen waterbergende sportvelden die nooit te heet worden en veilig zijn voor de speler

Natuurgras, echt groen

Water en groen gecombineerd

Sporten op natuurlijk gras is geweldig: koel en gezond. Maar omwille van klimaatbestendige steden dienen grasvelden voor méér te worden ingezet dan alleen sport. Behalve als sportterrein worden ze steeds vaker gezien als multifunctioneel onderdeel van de groene infrastructuur, met belangrijke ecologische bijdrages aan de stad. Ze laten regenwater infiltreren in de grond en slaan het daar op, hebben een koelende werking en dragen daarmee bij aan het verminderen van het zogeheten 'Stedelijk Hitte Eiland'.

Hoe werkt het?

De Permavoid systemen zijn gebaseerd op circulariteit, zowel qua materiaal als functionaliteit, en kenmerken zich door hun natuurlijke werking. Een Permavoid sportterrein blijft qua werking dan ook dicht bij de natuur doordat het principe van ‘on site’ circulair waterbeheer – letterlijk – de fundering vormt van het ontwerp: opvang, opslag en hergebruik. Door hemelwater te hergebruiken en drinkwatergebruik te verminderen, is het mogelijk om het sportterrein (of dit nu een gras-, hybride- of kunstgrasveld betreft) te laten aanvoelen als een gewoon grasveld. Het zal bovendien optimaal bespeelbaar zijn, volop zijn koelende werking doen en de goede kwaliteit van de (kunst)graszoden waarborgen.

Sporten op gezond, groen natuurgras

Hybride oplossing

Permavoid oplossingen voor sportterreinen met hybride gras werkt volgens hetzelfde principe: opvang, opslag, irrigatie en groei. We installeren deze toepassing voornamelijk in stadions, waar bijvoorbeeld een in- en uitschuifbaar voetbalveld geinstalleerd wordt met zowel natuur- als kunstgras. Deze velden hebben wij geïnstalleerd bij Bernabéu - Real Madrid, Etihad Stadium - Manchester City, Anfield - Liverpool F.C. en bij het Tottenham hotspur stadion. 

Internationale projecten door Permavoid 

Over sport- en speelvelden

Heb je een vraag? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen, zit jou vraag en/of antwoord er niet tussen. Neem dan vandaag nog contact op met ons support team. Je kunt ons bellen of contact opnemen via een contact formulier.

Waarom wordt er nog voor kunstgrasvelden gekozen als natuurgrasvelden het gezondst zijn?

De reden dat er veelal voor kunstgrasvelden wordt gekozen is het aantal speeluren dat deze kunnen bieden t.o.v. natuurgrasvelden. De grasplantjes van natuurgrasvelden hebben meer tijd nodig om te herstellen dan kunstgrasvezels. Daardoor kunnen ze dus minder intensief bespeeld worden.