Civiel en groene infra

Slimme oplossingen voor fietspaden, trambanen, parkeerplaatsen en meer

Om te komen tot veerkrachtige steden is het zaak om oppervlaktes zoveel mogelijk – en zo multifunctioneel mogelijk – te benutten. Net zoals de natuur veerkracht verkrijgt door een grote verscheidenheid aan soorten, kan een stad veerkracht verkrijgen door een veelheid aan slimme, duurzame oplossingen voor bestrating en groene infrastructuur.

We zorgen voor veilige wegen en prettige infrastructuur, waar wortels de ruimte krijgen om te groeien

Fietspaden

Groene fietspaden

Door de lage inbouwhoogte, hoge druksterkte en de drukverdelende eigenschappen van onze systemen is dit de ideale oplossing als holle fundering voor fietspaden. De luchtlaag in het systeem voorkomt wortelopdruk en draagt bij tot de veiligheid, tevens minder onderhoud en een langere levensduur. Deze open ruimte onder het fietspad kan worden gebruikt voor het toevoegen van een rijk mengsel ten behoeve van de bomen of worden gebruikt als wateropslag of infiltratie tank. 

Zwevende fietspaden door stad, bos en park

De holle Permavoid fundering kan worden gebruikt voor hoogwaardige fietspaden, in een ondiepe constructie, terwijl tegelijkertijd bodemverdichting wordt voorkomen en bodemgasuitwisseling permanent wordt vergemakkelijkt om schade door boomwortels aan de bovenliggende verharding te voorkomen. Het kan tevens dienen als systeem om regenwater, dat van het verharde oppervlak wordt opgevangen, vast te houden en te infiltreren. Op deze manier verandert de aanleg van fietspaden door een bestaand groen landschap de functionaliteit van de bodem niet en wordt de voortzetting van de bestaande boomgroei gestimuleerd.

Meer over civiel en groene infra

 

Drachten | Splitting
Amsterdam | Kattenburgerstraat
Hengelo | Haaksbergenstraat
Epe | Heerderweg

Fietspaden die veilig zijn voor de gebruiker