Civiel en groene infra

Slimme oplossingen voor fietspaden, trambanen, parkeerplaatsen en meer

Om te komen tot veerkrachtige steden is het zaak om oppervlaktes zoveel mogelijk – en zo multifunctioneel mogelijk – te benutten. Net zoals de natuur veerkracht verkrijgt door een grote verscheidenheid aan soorten, kan een stad veerkracht verkrijgen door een veelheid aan slimme, duurzame oplossingen voor bestrating en groene infrastructuur.

We zorgen voor veilige wegen en prettige infrastructuur, waar wortels de ruimte krijgen om te groeien

Fietspaden

Groene fietspaden

Door de lage inbouwhoogte, hoge druksterkte en de drukverdelende eigenschappen van onze systemen is dit de ideale oplossing als holle fundering voor fietspaden. De luchtlaag in het systeem voorkomt wortelopdruk en draagt bij tot de veiligheid, tevens minder onderhoud en een langere levensduur. Deze open ruimte onder het fietspad kan worden gebruikt voor het toevoegen van een rijk mengsel ten behoeve van de bomen of worden gebruikt als wateropslag of infiltratie tank. 

Fietspaden door bos en park

Hoe werkt het?

De Permavoid Sandwich Constructie wordt toegepast als holle fundering voor fietspaden om verdichting te voorkomen en faciliteert blijvend de zuurstofuitwisseling in combinatie met tijdelijke opslag van regenwater voor infiltratie. In dat opzicht verandert er qua functionaliteit van de groeiplaats niet heel veel door de aanleg van het fietspad, wat ten goede komt aan de boomgroei. De ondiepe toepassing van het systeem maakt behoud van het bestaande bodemprofiel en het wortelgestel van de bomen mogelijk en reduceert de hoeveelheid materiaal die voor de bouw aan- en afgevoerd moet worden.

Drachten | Splitting
Amsterdam | Kattenburgerstraat
Hengelo | Haaksbergenstraat
Epe | Heerderweg

Fietspaden die veilig zijn voor de gebruiker