De gezonde stad

Door slim om te gaan met regenwater bouwen we met elkaar veerkrachtige steden

In toenemende mate verplaatsen mensen zich naar het stedelijk gebied. Naar verwachting zal in 2050 zo’n 70% van de wereldbevolking in steden wonen. Dit heeft samen met de gevolgen van klimaatverandering behoorlijke invloed op het leven in de stad. Mens en dier zullen steeds vaker geconfronteerd worden met lange periodes van droogte en korte, maar hevige periodes van regenval.

Door de toegenomen bebouwing warmen steden 's zomers enorm op en raken deze warmte maar met moeite kwijt; het hitte-eiland effect. Dit heeft negatieve gevolgen voor het welzijn van mens en dier. Voldoende ruimte voor gezond groen is daarom essentieler dan ooit.

Bekijk onze toepassingen in de stad

Multifunctionele daken

Ruimte optimaal benutten op daken in de stad.

Sport- en speelvelden

Waterbergende speelvelden; van trapveldjes tot professionele velden.

Stadsbomen

Voor gezonde, vitale bomen in de stad.

Civiel en groene infra

Parkeerplaatsen, groene trambanen, fietspaden en meer.

Specials

Waterbeheer voor mens en dier, thuis en in stallen.

De gezonde stad

Om geschikte oplossingen voor bovenstaande uitdagingen te ontwikkelen nemen wij de natuur, in het bijzonder bomen, ter inspiratie. Door verdamping van water uit de kroon van de boom is het mogelijk de temperatuur in de stad beter te beheersen en zelfs te laten dalen. Een gezonde boom verwerkt honderden liters (regen)water per dag. Dankzij de beschikking over voldoende water is de boom in staat om belangrijke ecosysteemdiensten aan de stad en zijn inwoners te verlenen. Denk aan het binden van CO2, produceren van zuurstof, afvangen van fijnstof, stimuleren van biodiversiteit, breken van wind tussen de bebouwing en het voorzien van schaduw. Het verzorgen van voldoende stadsgroen is daarom dé oplossing voor de uitdagingen waar we mee te maken hebben. Aan ons de taak om hier gehoor aan te geven.

Ontwikkelen, uitvoerig testen en toepassen

Nieuwe ontwikkelingen

De afgelopen vijfentwintig jaar werkten we met elkaar aan systemen en oplossingen voor toekomstbestendige steden. Door samen te werken met gemeenten, kennisinstituten zoals KWR Water Research Institute en universiteiten blijven we scherp op behoeften van de eindgebruiker en komen we tot oplossingen die aansluiten. 

Waarde toevoegen door alle lagen van de stad optimaal te benutten

Hoge kwaliteit is onze standaard

New Urban Standard is onderdeel van een internationaal netwerk, gespecialiseerd in waterbeheer voor alle lagen in de stad. Van een moestuin op het dak van uw restaurant tot de aanleg van een gemeenschappelijk dakterras met bomen. Van een speelplaats in uw tuin tot stadionveld waar atleten veilig kunnen sporten. Voor iedere unieke situatie bieden we oplossingen die uw project tot leven brengen. Bent u op zoek naar inspiratie? Bekijk hoe er buiten de Benelux wordt gewerkt met water en gezond groen en bezoek de Permavoid website.

Bezoek permavoid.com