Support

Sportheldenbuurt, Amsterdam

Samenwerken staat aan de basis van ons werk. Met opdrachtgevers en leveranciers op naar positieve impact!

Geef uw groene plannen water

Nieuwsgierig geworden naar onze oplossingen? Of kunnen wij u direct voorzien van een passende offerte? Wij horen graag van u en denken mee over de mogelijkheden.

Direct contact

T. +31 (0)20 4117175
E. info@newurbanstandard.nl

Adresgegevens

Kattenburgerstraat 5
gebouw 003-B
1018 JA Amsterdam
Nederland
Routebeschrijving

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen. Zit uw vraag en/of antwoord er niet tussen? Neem dan vandaag nog contact op met ons support team. U kunt ons bellen of contact opnemen via bovenstaand contact formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik hoor steeds vaker berichtgeving over watertekort in Nederland. Wanneer spreken we hierover?

In Nederland spreken we van een watertekort als er minder water aanwezig is dan gebruikers nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de landbouw, scheepvaart, industrie, drinkwatervoorziening en de natuur. Watertekort kan voor al deze partijen tot problemen leiden. De scheepvaart kan bij lage waterstanden minder lading vervoeren, de natuur verdroogt en de oogsten van boeren komen in gevaar. Daarom willen we regenwater zoveel mogelijk opvangen wanneer het valt. We kunnen het in tijden van droogte dan gebruiken.

Wat gebeurt er eigenlijk met regenwater als we het niet opvangen?

Regenwater dat op verharde oppervlakten zoals een betegelde tuin, zwarte daken, straten en pleinen valt, stroomt naar de rioolput en verdwijnt in de rioolbuis. Zonde dus!

Als er wordt gesproken over meer groen in de stad, betekent dit dat wegen, paden, terrassen dan allemaal niet goed zijn?

Nee zeker niet, de infrastructuur van een stad kan niet zonder wegen, paden, parkeerplaatsen e.d. Dit betekent echt niet dat we deze voorzieningen niet zo slim mogelijk in kunnen richten. Ook onder bestrating en terrassen kun je bijvoorbeeld regenwater bergen en langzaam laten infiltreren. Dit komt het grondwaterpeil ten goede en er gaat geen water verloren.