?>

Provincie Groningen

Strakke fietspaden met zwevende constructie

Bouwjaar 2023
Locatie
Groningen
Project partners
de Roo Wegenbouw

Voor een proef van de provincie Groningen heeft de Roo Wegenbouw het fietspad langs de N386 en de N963 in Kropswolde aangepakt

Wat hebben we gedaan?

New Urban Standard heeft voor dit ontwerp het fietspad in Kropswolde aangepakt. Het asfalt is verwijderd waarna de Permavoid Sandwich met de 85S is aangebracht in plateaus. Hierop is na het plaatsen van de folie, ook granulaat verwerkt waarna de asfaltmachine de afwerklaag aan kon brengen. Heldergroen adviesgroep heeft toezicht gehouden om het boomtechnisch in goede banen te leiden.

Gezond groen, juist in de stad

Zwevende fietspaden door stad, bos en park

De holle Permavoid fundering kan worden gebruikt voor hoogwaardige fietspaden, in een ondiepe constructie, terwijl tegelijkertijd bodemverdichting wordt voorkomen en bodemgasuitwisseling permanent wordt vergemakkelijkt om schade door boomwortels aan de bovenliggende verharding te voorkomen. Het kan tevens dienen als systeem om regenwater, dat van het verharde oppervlak wordt opgevangen, vast te houden en te infiltreren. Op deze manier verandert de aanleg van fietspaden door een bestaand groen landschap de functionaliteit van de bodem niet en wordt de voortzetting van de bestaande boomgroei gestimuleerd.

Meer over civiel en groene infra

 

Wij creëren leefbare omgevingen met oplossingen gebaseerd op de natuur